Broedplaats Kinderrechtenconferentie

0 - 99 Jaar

LIEF DAGBOEK, KINDERRECHTEN, KINDERMISHANDELING, VROEGTIJDIG SIGNALEREN, PREVENTIE

Kinderrechtenconferentie Nijmegen


Dit initiatief is "geboren" op 22 december 2016.


Wij  - Sophie Zwaal en Massimo de Corte - hebben het initiatief genomen om deze broedplaats te openen. Wij studeren bij het ROC - Pedagogisch Werk. In overleg met Conny Haukes en Ingrid van Kraaij willen wij graag samen met mensen van andere opleidingen,  welzijnsorganisaties en stichtingen een Kinderrechtenconferentie in Nijmegen organiseren. Wij willen dit graag realiseren op donderdag 24 mei 2018.


Sophie en Massimo hebben dit initiatief genomen naar aanleiding van de award voor het beste idee tegen kindermishandeling, wat zij gewonnen hebben tijden de Kinderrechtenconferentie in Rotterdam, waar het thema kindermishandeling centraal stond.  


Ook dit jaar staat in Nijmegen het thema kindermishandeling centraal en hierbij is het doel om 'toekomstige beroepsbeoefenaars' in de sectoren zorg, welzijn & onderwijs bewust te maken van kindermishandeling en hoe kun je dit vroegtijdig signaleren. Wij willen dit graag organiseren voor zowel MBO als HBO studenten, omdat deze studenten later in het werkveld te maken krijgen met dit thema.


Want nog steeds is het zo dat 119.000 kinderen per jaar geregistreerd staan met zowel psychische als fysieke gevallen van kindermishandeling. Waarvan er 52 kinderen per jaar komen te overlijden t.g.v. kindermishandeling. Het erge van deze cijfers is dat we nog niet eens over de niet geregistreerden kinderen praten en het getal waarbij kinderen dus te maken hebben met kindermishandeling nog vele malen hoger uit komt.


Door het realiseren van deze kinderrechtenconferentie willen wij het fenomeen kindermishandeling uit de wereld verbannen en dat begint bij het bespreekbaar maken van deze taboe!


Sinds 22 december 2016 zijn wij al bezig met het realiseren van deze kinderrechtenconferentie en zijn wij nu op zoek naar professionals/ervaringsdeskundigen die deze studenten bewust willen maken van kindermishandeling en/of het vroegtijdig signaleren hiervan.


Staat u open voor het bewust maken, motiveren & inspireren van deze toekomstige beroepsbeoefenaars en bent u op 24 mei 2018 beschikbaar? Dan willen wij u vriendelijk verzoeken om een mailtje te sturen naar krc@student.roc-nijmegen.nl. Zo kunnen wij u meer informatie sturen over deze dag!


Bent u geen professional/ervaringsdeskundige, maar docent of student en lijkt het u interessant om naar deze kinderrechtenconferentie te komen met een groep studenten. Ook hiervoor kunt u mailen naar krc@student.roc-nijmegen.nl voor meer informatie!


Wij hopen dat dit een inspirerende en motiverende dag wordt in de strijd tegen kindermishandeling, tot dan!Conny Haukes - Sophie Zwaal - Massimo de Corte - Ingrid van Kraaij


contact: krc@student.roc-nijmegen.nl

Media van broedplaats