Leeravontuur Enschede 18 januari

1 - 99 Jaar


We gaan op leeravontuur naar Enschede - ga je mee?


Michel van Naarden zal ons ontvangen in Enschede op 18 januari 2019. Michel is manager bij Tactus Verslavingszorg en studeert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als je met Michel naar een café gaat dan vraagt hij altijd om een kopje thee maar gebruikt geen theezakje omdat hij gewoon graag warm water drinkt. Michel is een bevlogen en bezielde leider en wil met ons 'de echte verhalen' delen.


Over drank gesproken?


We zijn met een klein gezelschap naar Enschede geweest om te leren over het gebruiken van alcohol en drugs en wat verslaving met je kan doen. Binnen Ieder Talent Telt praten we vaker over dit thema. Het is een gedeelde zorg van  managers, docenten, jongerenwerkers, ouders en jongeren zelf. Zo zien we steeds vaker dat jongeren in de onderbouw van het VO 'drank en drugs' gebruiken.  We willen met een groter gezelschap afreizen naar Enschede omdat we er graag 'samen' over willen leren.Programma 18 januari


9.00 vertrek


Montessori College Nijmegen - kwakkenbergweg 27 - parkeerplaats Erica Terpstra Zwembad10.45 Aankomst Stadion FC Twente, de Grolsch Veste11.00 - 13.00 VRAAG MAAR RAAK SESSIE


Beweegsessie met Michel van Naarden, twee ervaringsdeskundigen Kevin Oude Geerdink en Merel Geron en wijkagent Bennie Beuvink samen met Ieder Talent Telt.13.00 - 16.30 Het Echte Verhaal


In de middag gaan we in kleine groepjes op bezoek bij mensen die 'het echte verhaal vertellen' over wie zij zijn en wat hen beweegt. Waar kun je dan bijvoorbeeld op bezoek? Dan moet je denken aan een bezoek bij speeltuin in Velve (nu in het nieuws met het schietincident), een kliniek, locatie met justitie en zorgpaden, een gebruikerslocatie, een woonloctie, start-ups van jonge ondernemers, veiligheidshuis en nog veel meer. Op de heenreis in de bus krijg je een bezoek toegewezen maar daarna kun je natuurlijk ruilen!


Te bezoeken locaties Leeravontuur vrijdag 18 januari a.s. in Enschede


► Wijkagent Centrum: Coen Klaver (wijkagent) en Guus Vrauwdeunt (Saxion)


► Wijkteam: Marian v.d. Blankenvoort (wijkteamleider) en Daniëlle Peer (casemanager Tactus)


► Speeltuin Het Lindenhof: Hannes Kiel (beheerder coördinator) en Ronny Veenstra (beheerder)


► Veiligheidshuis Twente: Grace Beuvink en Esther Bolmer (casemanager Tactus)


► Tactory Dagbesteding Tactus: Ron v.d. Berg (werkmeester) en Erik van Dijk (deelnemer Tactory)

► Tactus Ripperdastraat: Bennie Wolters (bezoeker Alcohol Gebruikersruimte), Patrick Blaauw (bezoeker) en Mohammed Ali (huismeester)


"Bennie Wolters, 57 jaar, assistent huismeester Koetshuis en al jarenlang bezoeker van de alcoholruimte.

Ik ken hem als een attente, zeer eigenwijze man met groot verantwoordelijkheidsgevoel. Voor het woord ‘eigenwijs’ zou ik een tik op mijn achterhoofd krijgen van hem, maar hij weet dat ik me daarmee nog zacht uitdruk.

Bennie heeft het in zich, om iemand zich bijzonder welkom te laten voelen."


"Patrick Blaauw, 39 jaar, fanatiek deelnemer van grote creatieve projecten en bezoeker van het dagcentrum.

Ik vind Patrick altijd een welkome aanwezigheid op het dagcentrum en hij is ontzettend creatief. Hij maakt muziek, schrijft teksten en creëert met zijn handen.

Een talentvolle man die goed presteert onder druk, maar erg zoekende is als hij deze niet ervaart."


"Mo Ali, 57 jaar, zeer gewaardeerde collega en huismeester van onze locatie.

Ik ben bijna vergeten hoe Mo tien jaar geleden was, terwijl zijn verandering misschien wel één van de grootsten is geweest.

Zijn doorzettingsvermogen, betrokkenheid, loyaliteit en betrouwbaarheid hebben ervoor gezorgd dat het oude beeld van hem is vervaagd.

Ik vergeet soms wel eens hoe hard hij daarvoor heeft gewerkt."


"Mijn naam is Ynske Nijland, 36 jaar, senior medewerker Dagcentrum en inmiddels bijna tien jaar werkzaam bij Tactus Verslavingszorg.

Ook namens Bennie, Patrick en Mo; we zien uit naar jullie komst!"► Wooneenheid Tactus: Belinda Borchert (sociotherapeutisch medewerker Tactus)


► Zorgpaden Tactus: Jet Smit (verzorgende/gastvrouw) en Merel en Kevin (ervaringsdeskundigen)


► Klinische opnameafdeling Tactus: Maureen Wolters (verpleegkundige senior) en Babette (cliënt)


Babette 24 jaar; Ik ben op jonge leeftijd begonnen met weed roken en alcohol drinken, ik leefde van dag tot dag en had schijt aan alles en iedereen. Op mijn 16e begon ik met harddrugs en dat is uitgelopen tot een verslaving. Met ondersteuning van mijn vriendinnen heb ik nu hulp gezocht en zit nu in opname.

 

Ik ben Maureen Wolters, Seniorverpleegkundige op de opnameafdeling van Tactus verslavingszorg in Enschede. Na het afronden van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening kon ik de HBO-Verpleegkunde duaal volgen bij Tactus. Op die manier kwam ik voor het eerst in aanraking met de verslavingszorg. Na het afronden van de verpleegkunde opleiding kon ik op de opnameafdeling gelijk aan het werk als afgestudeerd verpleegkundige en nu, 16 jaar later, werk ik hier nog steeds. 16 jaar lang op dezelfde werkplek verveelt dat niet? Nee, het werken op deze afdeling verveelt mij na al die tijd nog steeds niet. Naast dat er steeds nieuwe ontwikkelingen  zijn en ik binnen de organisatie mogelijkheden krijg om mezelf verder te ontwikkelen, werk ik met een groep cliënten waar het maar zelden saai mee is. Ik kan een werkdag beginnen met een bepaald beeld hoe die dag er uit zal zien, maar aan het eind van de dag terugkijkend kan het maar zo zijn dat hier niets van terecht is gekomen. Elke dag is anders, elke cliënt is anders en iedereen heeft zijn eigen weg te bewandelen. Wil je graag wat meer weten over het werken als verpleegkundige in de kliniek? Dan zie ik je graag op 18 januari, tot dan!


Stichting Kameraad/ ROC Twente, Marijke de Witte (Kamer-Raad) en Margo Gaemers (ROC)


Kamer-Raad is bedoeld als een Woon-Werk-Leerhuis voor studenten of leerlingen in Twente. Dit kunnen jongeren (met eventueel een leer-werktraject) zijn, die dreigen uit te vallen tijdens hun studie. Het gaat met name om jongeren van het ROC, maar het kunnen ook studenten zijn van bijvoorbeeld Saxion of ARTeZ Kunstacademie.

Het is voor Twentse jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die door een problematische thuissituatie niet goed aan de studie kunnen werken. Bijvoorbeeld door ouders die in scheiding liggen, er sprake is van alcohol- of drugsgebruik door de ouders of door mishandeling. Er wordt een redelijke mate van zelfstandigheid verwacht van de jongere. Er is niet 24 uur per dag iemand van de begeleiding aanwezig.


Pakhuis Oost, Ernst Bergboer en een aantal studenten


Pakhuis Oost in de wijk Roombeek houdt zich bezig met het organiseren van en een podium geven aan bijeenkomsten rondom duurzaamheid, sociale cohesie en leven lang leren. Christine Ribbert (bestuur), Ernst Bergboer (moderator, docent Saxion) en Elisabeth en Rabina, (studenten van Saxion die de afgelopen tijd bijeenkomsten hebben georganiseerd) zullen ons ontvangen. Die bijeenkomsten zijn gericht op dialoog en inspiratie. Zij laten ons niet alleen het gebouw en de debatruimte zien, maar ook zo’n debat ervaren.17.00 Samen Eten Voetbalstadion18.30 Terugreis naar Nijmegen


 

Wil je mee? Stuur dan een app naar:


Mirjam van Heiningen 06 - 81120380 of


Rick van Hoeij 06 - 23395338Praktische informatie


We vertrekken om 9 uur, dus zorg dat je op tijd bent. Neem zelf een lunchpakket mee, wij zorgen voor een avondmaaltijd. Voor het bezoeken van de locaties maken we gebruik van het openbaar vervoer, dus zorg voor een OV-kaart.We zien elkaar 18 januari


Maartje, Rick, Sanne, Cees, Daniel, Gijs, Kim, Marieke, Masja, Marleen, Massimo, Michel, Roy, Sophie, Hendrik - Jan en Mirjam

Media van broedplaats


Media van broedplaats